Како да припремате наше кобасице

Како да припремате наше кобасице

Различите врсте кобасица се не припремају на исти начин. Постоје два главна разлога и то: 

  • Начин производње кобасица 
  • Састав кобасица 

Кобасице које су више времена провеле на димљењу и сушењу се дуже припремају, термички обрађују. 

Ако су кобасице направљене од квалитетних комада меса, знатно краће ће се припремати од оних које садрже жиле, тетиве, куване свињске коже и сличне тврде делове животиња. Овакве кобасице је најчешће потребно прво кувати па тек онда па тек онда пећи на роштиљу или тигању како би биле јестиве, тј. мекане. Ово се не односи на кобасице које се купују у хипермаркетима јер су оне већ термички обрађене пре паковања из истог разлога. 

Термичка обрада кобасица је јако битна као и сам процес производње. Ако се неадекватно припрема може се покварити и најсавршенија кобасица. 

Наше кобасице су направљене  од квалитетних делова меса врата, плећке и бута и због тога их је потребно другачије припремати у односу на шта сте навикли. 

Моравкине роштијске кобасице (благе или љуте) пршите у тигању, поклопљене на масноћи од моравке, на средњој температури, 5-7 мин са сваке стране, не дуже. Дужа термичка обрада ће их уништити: исцуриће масноћа која им даје сочност, биће суве и вероватно слане јер ће изгубити влага која је ту ради баланса укуса. 

Можете их пећи и у рерни заједно са кромпирићима, на температури 200-230Ц не дуже од 12-15 мин. 

Моравкине продимљене кобасице су идеалне за кување уз пасуљ, купус, борнију и довољно их је кувати 25-30 мин., не дуже. 

Кобасице ни случајно немојте бушити виљушком или расецати пре или током термичке обраде јер ће оно најлепше исцурити. 

Подели:

Категорије

Категорије

Препоручујемо

Препоручујемо