Храна вам се брзо поквари?
Чувате је у фрижидеру, ниска је температура и поново се поквари. Зашто?
Један од главних узрока кварења хране су буђи којима погодује висок ниво влаге. У фрижидеру чувамо разне производе који имају различите карактеристике: неки су свежи, термички обрађени, суви, течни, влажни…
Свежи производи се брзо кваре, термички обрађени имају мало дужи рок трајање, док суви могу најдуже трајати.
Рок трајања свим производима можете продужити уколико их правилно чувате.
Следе савети:
Сви наши производи су вакумирани и потпуно безбедни и дуже од 6 месеци од датума паковања, наведено на декларацији (летњи деликатеси 30 дана). Вакум им задржава свежину, укус и штити их од кварења. Исечене производе, слајс паковања, након отварања чувати у затвореним чинијама, стакленим или пластичним. Никако немојте производе држати у отвореним или оштећеним вакум кесама јер ће брзо променити укус и покварити се.
Ако се у чинији појави влага или капљице воде, очистите их папирном салветом или убрусом и вратите поклопљену чинију у фрижидер. Након што поједете производе, чинију оперите, немојте је поново користити.
Влага погодује буђима а коришћена чинија је можда већ загађена, тј. постоји могућност да јако убрза процес кварења нових производа. Отворена чинија се лако загади од производа у фрижидеру који су кренули да се кваре!
Комада меса, кобасице и саламе (у комаду), након отварања треба умотати у папир (папир за печење) како би месо могло „да дише“ и чувати га у фрижидеру даље од воћа и поврћа. Фрижидер ће их благо сушити и трајаће знатно дуже него у затвореним чинијама.
Сви наши производи долазе са декларацијама на којима можете видети датум паковања као и рок трајања.
Дакле, чиније увек затворите а комадне производе замотајте у папир.