Еко фарма Моравка
Природно, полако и са љубављу
Скролуј
Аутентична српска традиција у сваком залогају
Нашу причу започели смо с једноставном жељом да градски живот заменимо природом и пронађемо мир у сеоском окружењу. Идеја је била да понудимо нешто што се ретко може наћи на домаћем тржишту – врхунске сувомеснате производе прављене од свиње моравке, старе српске расе која је готово заборављена.
О нама
Од две свиње до озбиљне производње
Три престижне награде
Наш школовани кувар, Владимир, стално истражује могућности за новим рецептурама, уникатним производима и укусима. Инспирација је увек спој Шумадије са искуствима медитеранске кухиње.
Тако су настали многи наши производи који нису специфични за наше поднебље а које тржиште Србије препознаје као висококвалитетне производе.
Тако су настали и производи који су на овогодишњем Новосадском сајму пољопривреде освојили три престижне награде.
Локација
У Таковском крају, срцу Шумадије, на 600 метара надморске висине.
Наша фарма је смештена између Рудника и Рајца, где се свеж ваздух и специфична ружа ветрова идеално уклапају у процес сушења меса. Далеко од индустрије и ужурбаности, ово поднебље даје посебну арому сваком нашем производу.
Тајна је у традиционалној рецептури
Све што радимо, радимо полако и са пуно пажње. Сољење, димљење, сушење и дозревање одвијају се према старинским и провереним методама. Овде нема пречица – месо мора да одстоји, да прими одговарајућу мешавину зачина и да се природно суши под утицајем повољних ветрова са Рудника и Рајца. Знамо да су време и пажња кључни састојци сваког врхунског производа.